Gevelreiniging en impregneren

Gevelreiniging en impregneren

Steeds meer mensen kiezen voor de combinatie gevelreiniging en impregneren. En dat is logisch, want deze twee zaken houden nauw verband met elkaar. 

Grofweg zou je kunnen zeggen dat er 2 redenen zijn om gevelreiniging uit te voeren: om technische redenen, of om esthetische redenen. Technische redenen zijn wanneer je bijvoorbeeld last hebt van doorslaand vocht of van vorstschade. De esthetische reden is simpel: het is vaak erg mooi.

Redenen om een gevel te reinigen

Er bestaan verschillende technieken voor gevelreiniging

Gevelreiniging en impregneren in 3 stappen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je gevel.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het formulier.

Gevelreiniging en impregneren: hoe het werkt

Zoals hier boven aangegeven bestaan er 2 redenen om een gevel te reinigen: technische en esthetische. 

Bij technische redenen gaat het er vaak om dat een gevel geimpregneerd wordt. Door het waterafstotende effect van impregneren blijft de gevel droog en zijn de problemen die als gevolg van vocht ontstaan opgelost. Het is dan niet perse nodig om de gevel weer als nieuw te krijgen; simpelweg reinigen zoals het stoomcleanen van de gevel is dan voldoende.

Wanneer je de gevel wilt laten reinigen omdat je het mooi vindt, dan wil je natuurlijk een zo goed mogelijk resultaat. In dat geval moet er vaak intensiever gereinigd worden, bijvoorbeeld door powercleanen of mineraalwassen.

Hieronder kun je zien welke oplossing het beste bij welk probleem past:

Impregneren voorkomt vooral technische problemen

Referenties van gevelreiniging:

Gevelnieuws

  • Wanneer je gevel impregneren

Wanneer je gevel impregneren?

6 april , 2021|0 Comments

Wanneer je gevel impregneren? We krijgen geregeld de vraag wanneer je het beste je gevel kunt impregneren. Dit hangt van enkele factoren af zoals de ondergrond, de ligging van de gevel, de porositeit (hoe [...]

  • Kosten gevelreiniging

Gevelreiniging kosten

10 oktober , 2020|0 Comments

Gevelreiniging kosten 'Wat kost gevelreiniging?' is de meest gestelde vraag bij ons aan de telefoon. Om maar met de deur in huis te vallen: de meterprijzen om je muren schoon te maken waar wij mee [...]

Gerelateerd