Gevelreiniging kosten

‘Wat kost gevelreiniging?’ is de meest gestelde vraag bij ons aan de telefoon. Om maar met de deur in huis te vallen: de meterprijzen om je muren schoon te maken waar wij mee werken staan hieronder in de tabel weergegeven. Maar er komt meer bij kijken dan een meterprijs voor gevelreiniging.

Kosten gevelreiniging per behandeling

Stoomcleanen

6,-per m2
  • Reinigen met heet water onder hoge druk

Powercleanen

12,-per m2
  • Reinigen met water en een reinigingsmiddel

Mineraalwassen

22,-per m2
  • Reinigen met water en een mineraal

Impregneren

7,25per m2
  • Reinigen met water en een mineraal

Bovenstaande tabel geeft een overzicht van de kosten voor gevelreiniging. Deze prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde omstandigheden en een oppervlak van circa 100 m2. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. 

Wat komt er nog meer kijken bij meterprijzen voor gevelreiniging?

Een meterprijs voor het reinigen van je gevel geeft vaak nog geen volledig beeld van de kosten. Er zijn nog andere factoren die een rol spelen bij de totaalprijs:

Gevelreiniging dichtbij huis kost natuurlijk minder tijd dan gevels die verder weg zijn. Gelukkig hebben we collega’s die door het land verspreid wonen, zodat we altijd wel redelijk in de buurt zitten. Zo hebben we collega’s in onder andere Rotterdam, Amsterdam, Breda, Utrecht en Almere.

De bereikbaarheid van je gevels speelt een belangrijke rol bij de totaalprijs. Als we rondom het pand makkelijk bij de gevels kunnen, dan is dat natuurlijk fijn. Maar bij hogere of moeilijk bereikbare gevels moeten we al snel rekening houden met het bouwen van een steiger of het plaatsen van een hoogwerker. Uiteraard werkt dit kostenverhogend.

Sommige vervuiling gaat makkelijker van een gevel dan andere. Zo is groene- of algenaanslag over het algemeen makkelijk te verwijderen en kunnen we veel meters per uur schoonmaken. Maar wanneer het gaat om intensieve vervuiling zoals bijvoorbeeld een vanadium-uitbloei op de gevel, dan zijn we per vierkante meter veel langer aan het reinigen. Hier houden we rekening mee bij het bepalen van onze prijs.

Zoals met zoveel zaken geldt: hoe meer je afneemt, des te voordeliger het wordt. Zo ook met gevelreiniging: hoe meer meters gevel je laat schoonmaken, des te voordeliger dit wordt per vierkante meter. En andersom: als je een klein stukje muur laat reinigen, dan zullen de kosten per vierkante meter in verhouding hoog zijn.

Het ene moment kan duurder voor gevelreiniging zijn dan het andere. Wil je je gevels per se op zondag gereinigd hebben? Dan is dat duurder dan door de week. Beslis je midden in het hoogseizoen en wil je snel geholpen worden? Dan moeten we extra mensen inhuren en dat is duurder dan gevelreiniging met onze eigen medewerkers.

Bovenstaande factoren zijn enkele voorbeelden die van invloed kunnen zijn op de kosten voor gevelreiniging. Hierdoor kan de daadwerkelijke prijs hoger of juist lager uitvallen dan de bovenvermelde meterprijzen.

Waarom zitten er zoveel prijsverschillen in gevelreiniging?

We krijgen geregeld te horen dat er veel prijsverschillen zitten tussen onze offertes en die van collega-bedrijven. We willen zelf graag zo transparant mogelijk zijn, vandaar dat je op deze pagina vierkante meterprijzen voor het reinigen van je gevel kunt vinden. Ook onze offertes brengen we zo gespecificeerd mogelijk uit.

Over het prijsbeleid van andere bedrijven kunnen we niet heel inhoudelijk iets zeggen. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen filosofie. De suggestie die we in zijn algemeenheid kunnen geven is: vraag om een gespecificeerde offerte en vraag om een duidelijk onderbouwing van de kosten. Dan weet je altijd waar je aan begint.

Een prijs voor jouw gevel?

Wil je weten wat de kosten voor het reinigen van jouw gevel zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Je weet dan binnen 1 werkdag waar je aan toe bent!