Grauw op geel

Grauw op geel

Grauw op geel kun je herkennen aan een grauwe uitslag op een baksteen die oorspronkelijk licht geel was. 

Dit type baksteen is populair geworden vanaf eind jaren 90 en deze wordt nog steeds toegepast. Vanaf enkele jaren na de bouw begint deze vergrauwing zich al af te tekenen op de gevel. Je ziet dit het meeste op westgevels, gevels zonder overstek, of gevels die op een andere manier veel in aanraking komen met water.

De oorzaak is een chemische reactie die binnen in de steen plaats vindt: deze steensoort bevat vanadium. Dit is een metaalsoort dat vrij in de natuur voor komt en dat oxideert als het met water in aanraking komt. Je kunt het vergelijken met het roesten van ijzer, maar dan bij een ander metaaltype.

Meer hierover

Grauw op geel verwijderen door gevelreiniging:

Deze vergrauwing kan prima worden verwijderd door de gevel te mineraalwassen. Lees meer over mineraalwassen of bekijk hieronder hoe dit werkt:

Stap 1

Een mineraal opgelost in water wordt tegen de gevel geblazen.

Stap 2

De vergrauwing op de gevel wordt door de mineralen verwijderd.

Stap 3

Na het reinigen is de gevel als nieuw!

Tip: laat na het reinigen je gevels ook impregneren. Hierdoor blijft de gevel langer schoon, en is deze beschermd tegen vochtdoorslag en vorstschade.

Een prijs voor jouw situatie in 3 stappen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je gevel.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het formulier.

Grauw op geel in de praktijk

Grauwe aanslag op een licht gele baksteen is prima te verwijderen. 

In de video hiernaast zie je hoe vergrauwing op een licht gele baksteen kan worden verwijderd. De toegepaste reinigingstechniek hierbij is mineraalwassen. Met deze reinigingstechniek is het mogelijk om intensief te reinigen zonder de ondergrond noemenswaardig te beschadigen.

Deze vervuiling zal na verloop van tijd helaas weer terug komen. Op toch zo lang mogelijk plezier te hebben van je gereinigde gevels raden we aan om deze na het reinigen te laten impregneren.

grauwe uitslag op gele baksteen

Nieuws

  • Wanneer je gevel impregneren

Wanneer je gevel impregneren?

6 april , 2021|0 Comments

Wanneer je gevel impregneren? We krijgen geregeld de vraag wanneer je het beste je gevel kunt impregneren. Dit hangt van enkele factoren af zoals de ondergrond, de ligging van de gevel, de porositeit (hoe [...]

  • Kosten gevelreiniging

Gevelreiniging kosten

10 oktober , 2020|0 Comments

Gevelreiniging kosten 'Wat kost gevelreiniging?' is de meest gestelde vraag bij ons aan de telefoon. Om maar met de deur in huis te vallen: de meterprijzen om je muren schoon te maken waar wij mee [...]

Gerelateerd