Wanneer je gevel impregneren?

We krijgen geregeld de vraag wanneer je het beste je gevel kunt impregneren. Dit hangt van enkele factoren af zoals de ondergrond, de ligging van de gevel, de porositeit (hoe makkelijk een gevel vocht opneemt. Doorgaans laat je één keer in de 10 jaar je gevel impregneren.

Voorwaarden voor het impregneren van de gevel

Een gevel moet op de eerste plaats poreus zijn om te kunnen impregneren: de vloeistof moet namelijk in de ondergrond kunnen trekken. Een glad oppervlak zoals bijvoorbeeld glas of kunststof kun je om die reden niet impregneren. Ook een geschilderde gevel kun je om dezelfde reden niet impregneren: het impregneermiddel kan er door het gladde oppervlak niet intrekken.

Het impregneren van de gevel gebeurt met een lagedrukpomp.

Redenen om je gevel te impregneren

De onderstaande redenen komen het meest voor als reden om de gevel te impregneren:

Dakpannen impregneren

Naast gevels is het ook mogelijk om dakpannen te impregneren. Dit doen we over het algemeen bij betonnen dakpannen omdat het oppervlak hiervan vrij ruw en poreus is. De impregnering beschermt de dakpannen dan tegen bijvoorbeeld vorstschade en snelle aangroei van mossen en algen.

Vragen over impregneren?

Twijfel je over het impregneren van je gevels of dakpannen? Of heb je er vragen over? Vraag dan vrijblijvend een advies met offerte aan en we geven je graag een advies.

Voorbeelden van gevels die door ons zijn geïmpregneerd: