Witte aanslag op de gevel

Witte aanslag op de gevel

Witte aanslag op de gevel is een grote ergernis voor veel bouwbedrijven en eigenaren van woningen en vastgoed. 

Er bestaat veel discussie over de verschillende typen aanslag. Wij onderscheiden 3 soorten: cementsluier, kalkuitbloei en zoutuitbloei. Cementsluier ontstaat wanneer niet netjes wordt gewerkt tijdens het metselen, en wanneer de nog vochtige metselspecie over de gevel wordt uitgesmeerd.

Zowel kalkuitbloei en zoutuitbloei zijn wit en ze ontstaan door een chemisch proces in de metsel- en voegspecie. Een zoutuitbloei gaat vanzelf weg omdat het goed oplost in (regen)water. Kalkuitbloei en cementsluier kun je laten verwijderen door gevelreiniging.

Meer hierover

Witte aanslag en cementsluier weg door gevelreiniging:

Zowel kalkuitbloei als cementsluier zijn over het algemeen prima te reinigen door mineraalwassen. Hieronder een beknopte weergave over hoe dit werkt:

Stap 1

Een mineraal opgelost in water wordt voorzichtig tegen de gevel geblazen.

Stap 2

De aanslag op de gevel wordt door de mineralen verwijderd.

Stap 3

Na droging is de aanslag niet tot nauwelijks meer te zien.

Tip: laat na het reinigen de gevels ook impregneren. Hierdoor blijft de gevel langer droog en is de kans op nieuwe aanslag kleiner.

Een prijs voor jouw situatie in 3 stappen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je gevel.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het formulier.

Cementsluier en kalkuitbloei in de praktijk

Cementsluier en kalkuitbloei (witte aanslag) zijn redelijk hardnekkig om te verwijderen. Dat komt omdat beide typen aanslag goed op steenachtige ondergronden hechten. 

In de video kun je zien hoe door middel van het mineraal (mineraalwassen) de aanslag van de baksteen wordt verwijderd. Er bestaan verschillende mineralen waarmee je kunt reinigen, zoals olivinezand en calciumcarbonaat. Het juiste type mineraal hangt af van de ondergrond en hoe hardnekkig de vervuiling is.

Nieuws

  • Wanneer je gevel impregneren

Wanneer je gevel impregneren?

6 april , 2021|0 Comments

Wanneer je gevel impregneren? We krijgen geregeld de vraag wanneer je het beste je gevel kunt impregneren. Dit hangt van enkele factoren af zoals de ondergrond, de ligging van de gevel, de porositeit (hoe [...]

  • Kosten gevelreiniging

Gevelreiniging kosten

10 oktober , 2020|0 Comments

Gevelreiniging kosten 'Wat kost gevelreiniging?' is de meest gestelde vraag bij ons aan de telefoon. Om maar met de deur in huis te vallen: de meterprijzen om je muren schoon te maken waar wij mee [...]

Gerelateerd