Coaten van je dak: een nieuw dak in 2 dagen!

Je dak als nieuw voor de fractie van de kosten van een nieuw dak!

Coaten van je dak: een nieuw dak in 2 dagen!

Je dak als nieuw voor de fractie van de kosten van een nieuw dak!

Waarom dakcoating zo populair is

Dakcoating wint snel aan populariteit in Nederland. Dat komt doordat de werkzaamheden binnen 2 werkdagen zijn voltooid tegen een fractie van de kosten van nieuwe dakpannen. 

We merken dat veel mensen hun dak laten coaten voordat er zonnepanelen worden geplaatst. Voordat we dakcoating kunnen aanbrengen moeten we het dak reinigen. Meestal gebeurt dit met heet water onder hoge druk. Sommige dakmaterialen zijn kwetsbaar en kunnen niet tegen de hoge druk van het water. In dat geval reinigen we met water onder lagere druk. Dakcoating is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van antraciet tot oranje keramiek. Na het aanbrengen van dakcoating is je dak weer als nieuw, en kan het weer voor jaren mee gaan!

Coaten van je dak in 3 stappen:

Stap 1

We reinigen het dak met heet water onder gepaste tot hoge druk.

Meer over dakreiniging >

Stap 2

We spuiten de dakcoating onder lage druk op het dak.

Stap 3

Na het coaten is het dak goed beschermd en als nieuw.

Dakpannen coating

Dakcoating is beschikbaar in verschillende kleuren

Bij het coaten van je dak heb je keuze uit diverse kleuren. Meestal kiest men een kleur die natuurlijk oogt bij een dakpan, zoals antraciet, zwart of terracotta (oranje). Je hoeft niet per se dezelfde kleur te kieze als je dak nu is. We kunnen bijvoorbeeld een oranje dak antraciet maken of andersom. Vaak passen we dakcoating toe op verweerde betonpannen of op (eternit) lei. Geglazuurde dakpannen of dakpannen met een edelengobe zijn niet geschikt om te coaten omdat daar niet voldoende hechting bij ontstaat.

Binnen één werkdag een persoonlijke offerte:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je gevel of dak.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het contactformulier.

offerte gevelreiniging3. Offerte

Ontvang binnen 1 werkdag je offerte

Dak coaten: hoe het werkt

Het principe van het coaten van een dak is dat we een coating aanbrengen op de bestaande dakpannen. 

Vanwege het duurzame karakter wordt dakcoating steeds vaker gekozen als alternatief voor het vervangen van dakpannen. We krijgen een mooi effect door de coating met een lage drukspuit op het dak te spuiten. Je kunt een kleur kiezen die dicht bij de originele kleur ligt, maar het is ook mogelijk om een hele andere kleur voor op je dak te kiezen.

Let op: vóór het coaten moet je eerst je dak laten reinigen zodat de coating goed aan de ondergrond kan hechten. Een alternatief voor dakcoating is het laten impregneren van je dak of een complete dakrenovatie.

dakcoating

Referenties dakcoating

Hieronder vind je diverse projecten waarbij we het dak hebben voorzien van een nieuwe coating.