Mineraalwassen van je gevel

Mineraalwassen van je gevel

Mineraalwassen is een mooie oplossing wanneer andere reinigingstechnieken niet voldoende zijn om je gevel schoon te krijgen.

Wanneer heet water onder hoge druk (stoomcleanen) of met een reinigingsmiddel er aan toegevoegd (powercleanen) niet voldoende zijn om je gevel te reinigen, dan is mineraalwassen vaak een goed alternatief. Bij mineraalwassen gebruik je een mineraal (zoals olivinezand of kalk) om de vervuiling van je gevel af te poetsen. Voordeel hierbij is dat je hierbij werkt met natuurlijke producten en dat het dus minder belastend is voor het milieu.

Binnen één werkdag een persoonlijke offerte:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je gevel of dak.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het contactformulier.

offerte gevelreiniging3. Offerte

Ontvang binnen 1 werkdag je offerte

Mineraalwassen: hoe het werkt

Het principe van mineraalwassen is dat je de vervuiling met behulp van een mineraal van de gevel afpoetst. 

Bij mineraalwassen blaas je onder lage luchtdruk een mengsel van water met een mineraal (vaak olivinezand of kalk) tegen de gevel aan. Het toegevoegde water in combinatie met de lage druk zorgen ervoor dat de impact voor de gevel minimaal is. Hierdoor kun je intensief reinigen zonder dat je de ondergrond beschadigd. Deze methode kun je prima toepassen bij monumentale panden of gevels met een zachte of poreuse ondergrond.

Let op: na het reinigen van je gevel is het verstandig om die te impregneren. Je beschermt de gevel dan tegen vocht en vervuiling. Het resultaat is een gevel die veel langer mooi blijft.

mineraalwassen gevel stralen

Mineraalwassen van je gevel in 3 stappen:

stralen van gevel

Stap 1

Een zacht mineraal wordt in water opgelost.

gevelrenovatie stralen

Stap 2

Door het mengsel van water met mineralen verdwijnt de vervuiling van de gevel.

gevel renoveren

Stap 3

Na het reinigen is de gevel weer als nieuw!

Tip: laat na het reinigen je gevels ook impregneren. Hierdoor blijft de gevel langer schoon, en is deze beschermd tegen vochtdoorslag en vorstschade.

Nieuws

  • Wanneer je gevel impregneren

Wanneer je gevel impregneren?

6 april , 2021|0 Comments

Wanneer je gevel impregneren? We krijgen geregeld de vraag wanneer je het beste je gevel kunt impregneren. Dit hangt van enkele factoren af zoals de ondergrond, de ligging van de gevel, de porositeit (hoe [...]

  • Kosten gevelreiniging

Gevelreiniging kosten

10 oktober , 2020|0 Comments

Gevelreiniging kosten 'Wat kost gevelreiniging?' is de meest gestelde vraag bij ons aan de telefoon. Om maar met de deur in huis te vallen: de meterprijzen om je muren schoon te maken waar wij mee [...]

Gerelateerd

  • chemisch reinigen gevel
  • gevel schoonmaken met zoutzuur