Gevel zandstralen2021-03-11T22:38:04+01:00

Zandstralen van je gevel. Mooi en milieubewust

Lees hier hoe wij te werk gaan en ontvang binnen 1 werkdag een persoonlijke offerte. 

gevelreiniger

Zandstralen van je gevel

Zijn je gevels zwaar vervuild, en wil je dat ze weer als nieuw worden? Dan is zandstralen een optie. 

Zandstralen kan mooie resultaten opleveren, mits het goed wordt toegepast. Wij stralen eigenlijk niet met zand, maar met speciaal geselecteerde milde mineralen. Deze worden onder lage luchtdruk gemengd met water. We spreken daarom ook van mineraalwassen in plaats van zandstralen. Maar omdat zandstralen in de volksmond nog veel voorkomt, hebben we er een specifieke pagina aan gewijd.

Zandstralen van je gevel in 3 stappen:

stralen van gevel

Stap 1

Een zacht mineraal lossen we op in water.

gevelrenovatie stralen

Stap 2

De vervuiling verdwijnt door het mengsel van straalmiddel en water.

gevel renoveren

Stap 3

Na het reinigen is de gevel weer als nieuw!

Tip: laat je gevels impregneren na het reinigen. De gevels blijven dan langer schoon en beschermd tegen weersinvloeden zoals vorstschade en doorslaand vocht.

Voorbeelden van gevels die we hebben gezandstraald:

Hieronder vind je een overzicht van gevels die we gezandstraald hebben. Meestal gaat het hierbij om oudere (monumentale) panden, gevels met zwarte aanslag of gevels die zijn geverfd.

Veel gestelde vragen over zandstralen van je gevel:

Moet ik bij het stralen ook mijn voegwerk vervangen?2021-03-11T21:39:00+01:00

Dat hoeft meestal niet. Onze straaltechnieken zijn dermate mild dat we in veel gevallen de gevels stralen met het behoud van het voegwerk. Hooguit voeren we in dat geval plaatselijk reparaties uit.

Als het voegwerk daarentegen in slechte staat is dan is het soms wel noodzakelijk dat we de gevel uithakken en opnieuw invoegen.

Beschadigt mijn gevel bij stralen?2021-03-11T21:35:03+01:00

Theoretisch wel, praktisch (bijna) niet. Elke manier van reinigen heeft impact op een gevel. Vergelijk het maar met een kledingstuk wat je in de was doet: bij elke was gebeurt er iets met de vezels. En zo is het eigenlijk ook met de gevel. Hoewel we heel voorzichtig stralen met een zeer fijn mineraal, gebeurt er op microscopisch niveau wel iets met de gevel.

Er is wel een verschil tussen ‘schoon stralen’ en ‘kapot stralen’. Bij schoon stralen komt er een mooie frisse gevel tevoorschijn die de oorspronkelijke uitstraling weer heeft. Bij kapot stralen is er te lang of te grof gestraald en krijg je een lelijk eindresultaat. Dat voorkomen we natuurlijk.

Kun je zo zacht stralen dat je de letters van een papiertje kunt stralen?

Ja, dat kan. Zie onderstaande video:

Zijn jullie aangesloten bij een branche organisatie of keurmerk?2021-03-11T21:35:18+01:00

Ja: we zijn lid  van branche organisatie SIEV en we zijn er dan ook trots op dat we onderstaand keurmerk mogen voeren:

 

 

 

 

Wat betekent dat voor een opdrachtgever?
Wij zijn door een onafhankelijke en deskundige inspecteur getoetst op belangrijke zaken in de wet- en regelgeving. Zo voldoen we aan de wettelijke AVG, maar ook aan de wettelijke verplichting van de RI&E. Verder ben je er als opdrachtgever zeker van dat het volgen van de CAO is gecontroleerd. Ook is vastgesteld dat we beleid voeren als het gaat om opleidingen voor onze medewerkers.

Diverse opdrachtgevers zoals Heijmans en BAM, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de Belastingdienst erkennen het SIEV-Keurmerk reeds als tool om een schoonmaakbedrijf te controleren.

Geven jullie garantie?2021-03-11T21:35:25+01:00

Ja: op het impregeren van gevels geven we 10 jaar garantie op waterwerendheid. En op dakcoating geven we 5 jaar garantie met afbouw.

Beschadigt mijn schilderwerk tijdens gevelreiniging?2021-03-11T21:41:28+01:00

Stoomcleanen en powercleanen zijn relatief milde technieken van gevelreiniging. Daar hebben we eigenlijk nooit problemen met het schilderwerk. Bij stralen of  mineraalwassen ligt dat iets anders: om schade te voorkomen plakken we vóór het mineraalwassen de ramen en kozijnen af. Dit doen we met folie en (doorgaans PVC-) tape. De tape moet voldoende kleefkracht hebben, anders wappert het eraf tijdens het reinigen. Als het houtwerk goed voorbehandeld en geschilderd is, dan kunnen we zonder problemen de tape verwijderen.

Maarrr… soms komt het voor dat het schilderwerk (of de voorbehandeling) matig van kwaliteit is, en dan gebeurt het wel eens dat het schilderwerk er plaatselijk af komt als we de tape verwijderen. We raden dan aan om contact op te nemen met de schilder omdat dit niet zou mogen. Wij zijn niet aansprakelijk voor afbladderende verflagen.

Offerte voor het zandstralen van je gevel in 3 stappen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je gevel.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het formulier.

offerte gevelreiniging3. Ontvang offerte

Zandstralen: hoe het werkt

Het principe van zandstralen is dat we de vervuiling met behulp van een mineraal van de gevel afpoetsten. 

Vroeger werd er hoofdzakelijk met zand gestraald. Tegenwoordig is de keuze van straalmiddelen ruimer en kunnen we ook stralen met hele zachte materialen zoals kalk. Aan het straalmiddel (zand of kalk) voegen we water toe, en dit mengsel blazen we onder lage luchtdruk tegen de gevel. Hierdoor kunnen we met minimale impact een mooi resultaat krijgen.

Let op: na het reinigen van je gevel raden we aan om de gevels te laten impregneren (of hydrofoberen). Hiermee bescherm je de gevel tegen weersinvloeden en nieuwe vormen van vervuiling.

mineraalwassen gevel stralen

Gerelateerd

  • gevel stralen
  • gevel zandstralen
Go to Top