Gevelrenovatie villa in Helmond (bij Eindhoven)

De wensen

Hier ging het om een zeer bijzondere monumentale jaren 30 villa in Helmond (vlakbij Eindhoven). De opdrachtgever was bezig met een complete renovatie van de villa, waarbij hij de gevels ook weer in ere wilde herstellen. De vraag was of we de gevels konden reinigen zonder de steen te beschadigen. Daarnaast was het voegwerk matig tot plaatselijk zeer slecht en was de vraag of we dit zodanig konden herstellen dat er zo min mogelijk verschil zou zijn met het originele voegwerk.

Gevelreiniging EindhovenGevelrenovatie Helmond

De oplossing

Voordat we begonnen met de gevelrenovatie hebben we enkele proefstukken op de gevel gereinigd. We hebben het resultaat laten zien met stoomcleanen, powercleanen en mineraalwassen.

De opdrachtgever heeft in overleg met ons gekozen voor mineraalwassen. Dit is een reinigingstechniek die we vaker toepassen bij monumentale panden, zoals de Stadsschouwburg in Amsterdam. De impact op de gevel is hierbij minimaal, terwijl het resultaat er erg mooi en opgefrist uit ziet.

Omdat we het grootste gedeelte van het originele voegwerk konden behouden (dat gaat niet bij elke gevel), hebben de gevels toch een authentieke uitstraling behouden. Als je namelijk de gevels reinigt én nieuwe voegen aanbrengt, dan gaat het er soms uit zien als een ‘nieuwbouw gevel’, en dat wil je juist niet bij een monumentaal pand. Een opgefriste gevel met ‘oude voegen’ zorgt hier voor een mooie balans.

Enkele gevels waarbij het voegwerk echt te slecht was (de westgevels) hebben we daarentegen wel voorzien van nieuw voegwerk. Maar we hebben hierbij de originele uitstraling zoveel mogelijk benaderd.

De reactie

‘Zeer professionele en bovendien zeer aangename vakmensen. Ze denken pro actief en streven naar perfectie voor de juiste prijs. Een aanrader voor alle werkzaamheden rondom reiniging , gevels en restauratie.’ – Bernd Niessen

Lees hier de review

De prijs voor jouw pand in 3 stappen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je pand.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het offerteformulier.

offerte gevelreiniging3. Offerte

Ontvang binnen één werkdag je offerte.

Bekijk ook andere referenties