Gevel stralen2021-03-11T21:51:43+01:00

Gevel stralen: je woning weer als nieuw!

 

Lees hier hoe wij te werk gaan en ontvang binnen 1 werkdag een persoonlijke offerte. 

gevelreiniger

Stralen van je gevel

Het stralen van een gevel wordt vaak als reinigingstechniek gekozen wanneer de gevel zwaar vervuild is, of wanneer een mildere manier van gevelreinigen niet volstaat. 

Bij het stralen van een gevel gaan we voorzichtig te werk. Een verkeerde manier van gevelreiniging kan namelijk tot onherstelbare schade of problemen leiden, zoals vochtdoorslag of vorstschade.

Met de juiste druk, het juiste straalmiddel en de juiste vakman kunnen we voor mooie resultaten zorgen!

Stralen van je gevel in 3 stappen:

gevel stralen

Stap 1

We lossen een straalmiddel op in water.

stralen van een gevel

Stap 2

Het mengsel van water met straalmiddel blaast de vervuiling van de gevel.

gestraalde gevel

Stap 3

Na het stralen is de gevel weer als nieuw!

Tip: laat na het reinigen je gevels ook impregneren. Hierdoor blijft de gevel langer schoon, en is deze beschermd tegen vochtdoorslag en vorstschade.

Gevels die door ons zijn gestraald:

Hieronder vind je diverse referenties van gevels die door ons zijn gestraald. Zoals je kunt zien gaat het meestal om gevels met zwarte aanslag, oudere panden of gevels waar verf op zit.

Veel gestelde vragen over stralen:

Moet ik bij het stralen ook mijn voegwerk vervangen?2021-03-11T21:39:00+01:00

Dat hoeft meestal niet. Onze straaltechnieken zijn dermate mild dat we in veel gevallen de gevels stralen met het behoud van het voegwerk. Hooguit voeren we in dat geval plaatselijk reparaties uit.

Als het voegwerk daarentegen in slechte staat is dan is het soms wel noodzakelijk dat we de gevel uithakken en opnieuw invoegen.

Beschadigt mijn gevel bij stralen?2021-03-11T21:35:03+01:00

Theoretisch wel, praktisch (bijna) niet. Elke manier van reinigen heeft impact op een gevel. Vergelijk het maar met een kledingstuk wat je in de was doet: bij elke was gebeurt er iets met de vezels. En zo is het eigenlijk ook met de gevel. Hoewel we heel voorzichtig stralen met een zeer fijn mineraal, gebeurt er op microscopisch niveau wel iets met de gevel.

Er is wel een verschil tussen ‘schoon stralen’ en ‘kapot stralen’. Bij schoon stralen komt er een mooie frisse gevel tevoorschijn die de oorspronkelijke uitstraling weer heeft. Bij kapot stralen is er te lang of te grof gestraald en krijg je een lelijk eindresultaat. Dat voorkomen we natuurlijk.

Kun je zo zacht stralen dat je de letters van een papiertje kunt stralen?

Ja, dat kan. Zie onderstaande video:

Zijn jullie aangesloten bij een branche organisatie of keurmerk?2021-03-11T21:35:18+01:00

Ja: we zijn lid  van branche organisatie SIEV en we zijn er dan ook trots op dat we onderstaand keurmerk mogen voeren:

 

 

 

 

Wat betekent dat voor een opdrachtgever?
Wij zijn door een onafhankelijke en deskundige inspecteur getoetst op belangrijke zaken in de wet- en regelgeving. Zo voldoen we aan de wettelijke AVG, maar ook aan de wettelijke verplichting van de RI&E. Verder ben je er als opdrachtgever zeker van dat het volgen van de CAO is gecontroleerd. Ook is vastgesteld dat we beleid voeren als het gaat om opleidingen voor onze medewerkers.

Diverse opdrachtgevers zoals Heijmans en BAM, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de Belastingdienst erkennen het SIEV-Keurmerk reeds als tool om een schoonmaakbedrijf te controleren.

Geven jullie garantie?2021-03-11T21:35:25+01:00

Ja: op het impregeren van gevels geven we 10 jaar garantie op waterwerendheid. En op dakcoating geven we 5 jaar garantie met afbouw.

Beschadigt mijn schilderwerk tijdens gevelreiniging?2021-03-11T21:41:28+01:00

Stoomcleanen en powercleanen zijn relatief milde technieken van gevelreiniging. Daar hebben we eigenlijk nooit problemen met het schilderwerk. Bij stralen of  mineraalwassen ligt dat iets anders: om schade te voorkomen plakken we vóór het mineraalwassen de ramen en kozijnen af. Dit doen we met folie en (doorgaans PVC-) tape. De tape moet voldoende kleefkracht hebben, anders wappert het eraf tijdens het reinigen. Als het houtwerk goed voorbehandeld en geschilderd is, dan kunnen we zonder problemen de tape verwijderen.

Maarrr… soms komt het voor dat het schilderwerk (of de voorbehandeling) matig van kwaliteit is, en dan gebeurt het wel eens dat het schilderwerk er plaatselijk af komt als we de tape verwijderen. We raden dan aan om contact op te nemen met de schilder omdat dit niet zou mogen. Wij zijn niet aansprakelijk voor afbladderende verflagen.

Offerte voor het stralen van je gevel in 3 stappen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je gevel.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het formulier.

offerte gevelreiniging3. Offerte

Ontvang binnen 1 werkdag een persoonlijke offerte.

Stralen van je gevel: hoe het werkt

Bij het stralen van een gevel wordt het vuil niet opgelost, maar juist door een straalmiddel van de gevel afgeschraapt. 

Bij het stralen van een gevel wordt een straalmiddel (zoals zand, kalk, of grit) in een straalketel vermengd met water. Dit mengsel van water met een straalmiddel wordt onder een lage druk tegen de gevel aan gespoten. We kunnen heel fijn stralen door een zacht straalmiddel met veel water te gebruiken. Maar we kunnen ook erg grof stralen door een scherp en grof straalmiddel met een hoge druk tegen de gevel te spuiten.

Afhankelijk van de ondergrond en de vervuiling kiezen we de beste combinatie van straalmiddel, druk en mengsel. Stralen wordt bij gevelrenovatie vaak gecombineerd uitgevoerd met het voegen van de gevel.

Let op: een gevel wordt na het stralen altijd iets poreuzer. Wanneer je daar niks aan doet kun je last krijgen van doorslaand vocht of vorstschade. Laat daarom na het stralen je gevel altijd impregneren.

gevel stralen

Go to Top