Gevelreiniging in Rotterdam

Gevelreiniging in Rotterdam

Gevelreiniging is in Rotterdam behoorlijk populair. Dat komt doordat er veel gevels zijn die in de loop der tijd erg vervuild zijn geraakt door weersinvloeden en atmosferische vervuiling. 

Je kunt niet zomaar je gevel reinigen in Rotterdam. Hiervoor heb je toestemming nodig van DCMR Milieudienst Rijnmond. Zij kijken of de manier van reinigen aansluit bij de eisen die DCMR stelt aan gevelreiniging en gevelrenovatie.

Per project wordt een checklist doorlopen waaruit blijkt welke maatregelen moeten worden getroffen. Reinigingskenners is op de hoogte van deze checklists en volgt deze procedure vóór aanvang van de gevelreinigingswerkzaamheden.

In 3 stappen je Rotterdamse gevel laten reinigen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je Rotterdamse gevel.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Upload je aanvraag met foto’s via dit formulier.

Gevelreiniging in Rotterdam: hoe het werkt

Voordat je je gevel in Rotterdam laat reinigen is het belangrijk om na te gaan welke reinigingstechniek het beste bij je gevel past, en of dit voldoet aan de eisen van DCMR. 

In veel gevallen gaat het in Rotterdam om zwaardere vervuiling van de gevels. Een simpele reinigingstechniek zoals stoomcleanen is dan meestal niet voldoende. Powercleanen is vaak ook geen optie, tenzij je al het afvalwater laat opvangen maar dat is vaak te tijdrovend en kostbaar.

Daarom wordt meestal gekozen voor mineraalwassen. Dit is een krachtige reinigingstechniek waarmee je kunt reinigen zonder de ondergrond te beschadigen. Bovendien is deze manier van gevelreinigen minder milieubelastend zodat je makkelijker toestemming van DCMR krijgt om te reinigen.

Let op: het is verstandig om je gevel na het reinigen te laten impregneren. Je gevel blijft dan langer schoon, en hij is beter beschermd tegen vorstschade en vorstdoorslag.

Reinigingskenners.nl

Thurledeweg 125
3044 ER Rotterdam
088 205 2752

3 technieken voor het reinigen van je gevel:

gevelreiniging rotterdam

Stoomcleanen

Reinigen met enkel water onder hoge druk.
Meer weten over stoomcleanen in Rotterdam>

gevelreinigen in rotterdam

Powercleanen

Gevelreinigen met water en een reinigingsmiddel.
Meer weten over powercleanen in Rotterdam>

gevelrenovatie Rotterdam

Mineraalwassen

Met water en mineralen onder lage druk een gevel reinigen.
Meer weten over mineraalwassen in Rotterdam>

Referenties voor gevelreiniging:

Gerelateerd