Muren schoonmaken: omdat je pand het waard is!

Ontdek hoe wij diverse soorten muren schoonmaken.

gevelreiniger

Muren schoonmaken: omdat je pand het waard is!

Ben je het beu om vuile gevels te hebben? Overweeg dan om je muren schoon te maken. Dat is niet alleen mooi, maar ook beter voor het behoud van je pand. 

Veel mensen denken bij muren schoonmaken aan oudere panden, zoals een jaren 30 woning. Maar ook bij moderne woningen wordt steeds vaker gevelreiniging uitgevoerd. Dit komt doordat veel moderne bouwmaterialen gevoeliger voor vervuiling zijn dan de materialen die vroeger gebruikt werden. ‘Vroeger was het beter’ gaat dus in sommige gevallen wel op 😃

3 Technieken voor het schoonmaken van je muren:

We hebben 3 technieken in huis waarmee we jouw muren weer mooi schoon kunnen maken. De keuze van de reinigingstechniek hangt af van de steensoort en het type vervuiling op je muur.

Stoomcleanen

Reinigen van je muur met alleen water onder hoge druk.
Meer weten over stoomcleanen >

Powercleanen

Reinigen met water plus een reinigingsmiddel.
Meer weten over powercleanen >

Mineraalwassen

Reinigen met water onder lage druk en mineralen.
Meer weten over mineraalwassen >

Muren schoonmaken: zelf doen of laten doen?

We worden geregeld gebeld met de vraag of het mogelijk is om zelf de muren schoon te maken. In sommige gevallen is dat ook mogelijk. 

We hebben een speciale pagina gemaakt wat beschrijft hoe je zelf je muren kunt schoonmaken. Let op: dit is niet altijd even makkelijk, en niet elke muur is geschikt om zelf te kunnen reinigen. Zo raden we het af om zelf een gevel te stralen, of om een gevel zelf chemisch te reinigen. Twijfel je, of laat je liever je muren door een vakman reinigen? Neem dan contact op met ons team, of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Na het schoonmaken is het verstandig om de muren te impregneren. Hierdoor blijven je muren langer droog na een regenbui. Dit zorgt ervoor dat nieuwe vervuiling minder snel hecht op de muur, en het voorkomt problemen zoals doorslaand vocht en vorstschade.

Gevelreiniging Almere

We maken ook muren schoon van moderne panden, zoals deze woningen in Almere

Offerte voor muren schoonmaken in 3 stappen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je gevel.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het formulier.

Veel voorkomende muren:

De afgelopen jaren hebben we behoorlijk wat verschillende muren mogen reinigen. We hebben hieronder de meest voorkomende typen voor je op een rijtje gezet, klik op de foto om te lezen hoe we dit type muur reinigen.