Kalkzandsteen reinigen

Gekliste kalkzandsteen (of kalkbreuksteen)

Kalkzandsteen is een steensoort die vanaf eind jaren 80 tot begin jaren 90 erg populair was.  

Kenmerkend voor deze steen is de witte kleur en het grove poreuze oppervlak. Dit zijn ook gelijk de 2 belangrijkste redenen waarom deze steensoort redelijk snel vervuild raakt. Door de poreuze structuur trekt vocht en vuil makkelijk in de steen en blijft de steen na een regenbui ook vrij lang nat. Op zich is kalkzandsteen vrij makkelijk te reinigen, mits je de gevel maar op tijd en op de juiste manier onderhoudt.

Meer hierover

Kalkzandsteen opfrissen door gevelreiniging:

Als je er op tijd bij bent, dan is gevelreiniging redelijk eenvoudig voor kalkzandsteen. De meest milde gevelreinigingsvariant stoomcleanen is meestal voldoende om de originele witte uitstraling weer tevoorschijn te krijgen.

gevel met stoom reinigen

Stap 1

Heet water onder hoge druk wordt tegen de kalkzandstenen gespoten.

zwarte aanslag op gevel

Stap 2

De vervuiling lost op in het hete water.

gereinigde gevel

Stap 3

Na het reinigen is de kalkzandsteengevel weer als nieuw!

Tip: laat kalkzandsteen na het reinigen altijd impregneren. Hierdoor blijft het reinigingsresultaat veel langer behouden en voorkom je vervelende problemen zoals doorslaand vocht en vorstschade (schilfers die tijdens vorstperiode van de gevel afbreken).

Een prijs voor jouw kalkzandsteen gevel in 3 stappen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je gevel.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het formulier.

Kalkzandsteen reinigen in de praktijk

Kalkzandsteen laat zich prima behandelen door gevelreiniging

In deze video kun je zien hoe een kalkzandsteen gevel gereinigd wordt door middel van stoomcleanen. Het voordeel van deze techniek is dat het minder milieubelastend is dan bijvoorbeeld chemische reiniging. Daarnaast geeft het minimale overlast en kunnen de meeste woningen in 1 dag worden gereinigd.

Nieuws

  • Wanneer je gevel impregneren

Wanneer je gevel impregneren?

6 april , 2021|0 Comments

Wanneer je gevel impregneren? We krijgen geregeld de vraag wanneer je het beste je gevel kunt impregneren. Dit hangt van enkele factoren af zoals de ondergrond, de ligging van de gevel, de porositeit (hoe [...]

  • Kosten gevelreiniging

Gevelreiniging kosten

10 oktober , 2020|0 Comments

Gevelreiniging kosten 'Wat kost gevelreiniging?' is de meest gestelde vraag bij ons aan de telefoon. Om maar met de deur in huis te vallen: de meterprijzen om je muren schoon te maken waar wij mee [...]

Gerelateerd