Veel gestelde vragen2024-05-15T10:54:04+02:00

Veelgestelde vragen over gevelreiniging en dakreiniging

Met veel gegeven antwoorden

Vragen gevelreiniging en dakreiniging

Op deze pagina vind je per onderwerp de vragen die veel aan ons gesteld worden. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Vragen over gevelonderhoud en dakonderhoud

Beschadigt mijn gevel bij stralen?2021-03-11T21:35:03+01:00

Theoretisch wel, praktisch (bijna) niet. Elke manier van reinigen heeft impact op een gevel. Vergelijk het maar met een kledingstuk wat je in de was doet: bij elke was gebeurt er iets met de vezels. En zo is het eigenlijk ook met de gevel. Hoewel we heel voorzichtig stralen met een zeer fijn mineraal, gebeurt er op microscopisch niveau wel iets met de gevel.

Er is wel een verschil tussen ‘schoon stralen’ en ‘kapot stralen’. Bij schoon stralen komt er een mooie frisse gevel tevoorschijn die de oorspronkelijke uitstraling weer heeft. Bij kapot stralen is er te lang of te grof gestraald en krijg je een lelijk eindresultaat. Dat voorkomen we natuurlijk.

Kun je zo zacht stralen dat je de letters van een papiertje kunt stralen?

Ja, dat kan. Zie onderstaande video:

Zijn jullie aangesloten bij een branche organisatie of keurmerk?2021-03-11T21:35:18+01:00

Ja: we zijn lid  van branche organisatie SIEV en we zijn er dan ook trots op dat we onderstaand keurmerk mogen voeren:

 

 

 

 

Wat betekent dat voor een opdrachtgever?
Wij zijn door een onafhankelijke en deskundige inspecteur getoetst op belangrijke zaken in de wet- en regelgeving. Zo voldoen we aan de wettelijke AVG, maar ook aan de wettelijke verplichting van de RI&E. Verder ben je er als opdrachtgever zeker van dat het volgen van de CAO is gecontroleerd. Ook is vastgesteld dat we beleid voeren als het gaat om opleidingen voor onze medewerkers.

Diverse opdrachtgevers zoals Heijmans en BAM, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de Belastingdienst erkennen het SIEV-Keurmerk reeds als tool om een schoonmaakbedrijf te controleren.

Geven jullie garantie?2021-03-11T21:35:25+01:00

Ja: op het impregeren van gevels geven we 10 jaar garantie op waterwerendheid. En op dakcoating geven we 5 jaar garantie met afbouw.

Hebben de buren last van de werkzaamheden?2020-02-10T21:28:10+01:00

De overlast van de buren hangt af van de werkzaamheden die we uitvoeren.

Weinig tot geen hinder
Buren hebben over het algemeen weinig tot geen last bij de volgende werkzaamheden:

Enige hinder
Er is sprake van enige hinder bij de volgende werkzaamheden:

De hinder kan bestaan uit rondvliegende vervuiling en spuitnevel die de kant van de buren op kan waaien.

Hinder
Als buren hinder ondervinden dan is dat over het algemeen bij het uithakken van de voegen en/ of bij mineraalwassen van de gevels. Voegen uithakken maakt best veel geluid, het duurt redelijk lang en het is een eentonig geluid. Het klinkt alsof de buurman een gat aan het boren is, maar dan de hele dag.
Bij het mineraalwassen gaat het vooral om stof wat naar de buren kan waaien.

Voorkomen en oplossen van hinder
We raden aan om de buren vooraf altijd te informeren over de geplande werkzaamheden. Waar het mogelijk is proberen we natuurlijk hinder te voorkomen. Mocht het toch leiden tot bijvoorbeeld vervuiling bij de buren, dan ruimen we dat achteraf netjes op.

Wat is het verschil tussen impregneren en coaten van het dak?2020-02-10T21:16:57+01:00

Impregneren
Bij het impregneren van het dak brengen we een kleurloze vloeistof (impregneermiddel) aan op de dakpannen. Dit zorgt voor een waterafstotend effect, vergelijkbaar met een auto die in de was staat. Bij een regenbui is het dak hiermee sneller droog en daardoor krijgt vervuiling minder kans om te hechten aan het oppervlak.

Coaten
Bij het coaten van het dak brengen we een nieuwe kleur aan op het dak. Je kunt dezelfde tint kiezen als het dak al heeft (bijvoorbeeld zwart als je al zwarte dakpannen hebt), maar je kunt ook een hele andere kleur kiezen. Bijvoorbeeld oranje als je een zwart dak hebt. De coating heeft net als het impregneermiddel een waterafstotend effect.

Wat is dan het verschil?
Impregeer is kleurloos en heeft een levensduur van 2-5 jaar. Coating heeft een kleur en een levensduur van 5-10 jaar. Coaten is mede daardoor duurder (maar dus wel duurzamer) dan impregneren.

Beschadigt mijn schilderwerk tijdens gevelreiniging?2021-03-11T21:41:28+01:00

Stoomcleanen en powercleanen zijn relatief milde technieken van gevelreiniging. Daar hebben we eigenlijk nooit problemen met het schilderwerk. Bij stralen of  mineraalwassen ligt dat iets anders: om schade te voorkomen plakken we vóór het mineraalwassen de ramen en kozijnen af. Dit doen we met folie en (doorgaans PVC-) tape. De tape moet voldoende kleefkracht hebben, anders wappert het eraf tijdens het reinigen. Als het houtwerk goed voorbehandeld en geschilderd is, dan kunnen we zonder problemen de tape verwijderen.

Maarrr… soms komt het voor dat het schilderwerk (of de voorbehandeling) matig van kwaliteit is, en dan gebeurt het wel eens dat het schilderwerk er plaatselijk af komt als we de tape verwijderen. We raden dan aan om contact op te nemen met de schilder omdat dit niet zou mogen. Wij zijn niet aansprakelijk voor afbladderende verflagen.

Wat doen jullie met de ramen bij het impregneren?2020-02-10T21:02:25+01:00

Impregneermiddel bevat siliconen en dat hecht heel goed op glas. Als we een gevel impregneren, dan wassen we direct daarna de ramen. Zo voorkomen we dat er siliconenvlekken op de ramen achterblijven.

Komen jullie vooraf kijken?2020-02-10T20:03:40+01:00

In principe ontvang je van ons eerst een prijs op afstand. Op basis van je aangeleverde gegevens en/ of Google streetview maken we een inschatting van de werkzaamheden. Op basis hiervan ontvang je een vrijblijvend advies met een bijbehorende offerte. Als je daarna nog steeds geïnteresseerd bent, dan kunnen we het volgende doen:

  1. als je nog twijfels hebt of je wilt vooraf kennis maken, dan komen we graag bij je langs
  2. als wij zelf nog twijfels hebben, dan komen we ook graag nog even ter plaatse kijken
  3. als het voor jou en voor ons op afstand klip en klaar is, dan kunnen we ook gelijk een afspraak maken voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Overigens, ons team kun je alvast zien op deze pagina.

Hoe snel kunnen jullie starten?2020-02-10T20:05:24+01:00

Dat verschilt per periode. De drukste periode voor ons is april tot en met september. Vanaf oktober tot en met maart is het doorgaans wat rustiger. Toch proberen we meestal binnen 2-3 weken te kunnen starten. Heb je speciale wensen qua planning? Laat het ons dan weten en we proberen er zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Go to Top