Eternit of vezelcement lei reinigen?

Laat het reinigen en coaten: binnen 2 werkdagen je dak weer als nieuw!

gevelreiniger

Geef je leien weer de oorspronkelijke uitstraling

Leien geven je dak een exclusieve uitstraling. Maar dat moet het natuurlijk wel mooi schoon en egaal van kleur zijn. Wij hebben de oplossing om jouw Eternit dak weer in nieuwstaat te brengen.    

In de meeste gevallen in Nederland gaat het om Eternit lei en eigenlijk gaat het hierbij om een vezelcement lei. Althans, als je woning na medio jaren 90 is gebouwd. Tot die tijd werd er namelijk nog asbest toegepast in leien dakbedekking. Asbest daken kunnen niet worden gereinigd of behandeld. Bevat je dak geen asbest? Dan komen we het graag reinigen en coaten!

Een leien dak reinigen in 3 stappen:

Stap 1

We reinigen het dak met heet water onder gepaste druk.

Stap 2

Het vuil op de leien lost op in het warme water.

Stap 3

Na reiniging en algenbehandeling is het dak weer netjes.

LET OP: na het reinigen zijn de leien weliswaar schoon, maar meestal nog niet egaal van kleur. Dat komt doordat het coatinglaagje vanuit de fabriek in de loop der tijd verweerd raakt (zie bovenstaande film). Voor een mooi eindresultaat raden we aan om de leien te laten coaten.

Coaten van je vezelcement (Eternit) leien

Na het reinigen van de leien behandelen we het dak na met een algendoder. Daarna is het dak schoon genoeg om het te kunnen coaten. Bij het coaten brengen we met behulp van een airless spuit in 2 lagen een nieuwe coating aan. Hierbij kun je de kleur kiezen en in de meeste gevallen is dat antraciet of zwart.

Lees meer over dakcoating >

Eternit leien

dakreiniging Alphen aan den Rijndakcoating alphen aan den rijn

Na het coaten krijgt je dak weer de originele uitstraling

Offerte voor leien reinigen in 3 stappen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je dak.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het formulier.

Referenties dakreiniging

Hoe weet ik of ik een asbest dak heb?

We krijgen vaak de vraag of we kunnen vaststellen of een dak asbest bevat of niet. Wij zijn geen asbestspecialist, maar we kunnen je wel een stuk op weg helpen. Op de eerste plaats is het bouwjaar van je huis een goede indicator. De volgende ontwikkelingen hebben namelijk plaatsgevonden (bron Infomil):

  • 1977: verbod op het gebruik van crocidoliet (blauw asbest).
  • 1978: verbod op het spuiten van asbest en daardoor het gebruik als spuitisolatie (spuitasbest is zeer losgebonden en bevat vrijwel pure asbestvezels).
  • 1982: productie van asbesthoudende vloerbedekking, asbestpapier, asbest karton en asbesthoudende isolatie en afdichtingsmaterialen gestaakt.
  • 1983: producten waarin asbest in losgebonden vorm voorkomt, mogen niet meer worden verkocht.
  • jaren 80: de massale toepassing van asbestcementproducten begint af te nemen, maar vooral in de agrarische sector wordt asbestcement nog veel toegepast.
  • 1991: verbod op de toepassing van asbesthoudende rem- en frictiematerialen (met uitzondering van die voertuigen waar voor nog geen vervangend materiaal beschikbaar was, zoals vrachtwagens en grote hefinstallaties).
  • 1993: verbod op de verkoop en op de beroepsmatige toepassing van asbest.
  • 2005: volledig verbod op ondermeer het in voorraad hebben en toepassen van asbesthoudende producten.

Is je woning na 1993 gebouwd? Dan is de kans heel klein dat het asbest bevat. Ondanks dat het na 1993 niet meer gebruikt mocht worden komen we toch woningen van na deze tijd tegen waar het dak wel degelijk asbest bevat.

Twijfel je of je dak asbest bevat?

Schakel dan een specialist in: een asbestinventarisatiebureau kan je hierin uitsluitsel geven.