Oplichters met dakreiniging

Dakreiniging oplichters?

Dakreiniging oplichters gezien?

We krijgen geregeld vragen over oplichters die voor torenhoge bedragen dakreiniging willen uitvoeren. Het gaat hierbij vaak om Ierse, Engelse en Poolse dakreinigers. Hun tactiek simpel en agressief: ze zetten (vaak ongevraagd) een proefstuk op het dak of de gevel. Vervolgens proberen ze al pratend een opdracht los te krijgen, en ze willen dat je snel beslist. Wanneer ze bezig zijn, constateren ze allerlei meerwerk waar ze enorme bedragen voor in rekening brengen. Na het ‘voltooien’ van de klus eisen ze dat je contact betaald. Het komt zelfs voor dat ze mee rijden naar de pinautomaat.

Waarschuw politie, en deel je ervaring op deze pagina

Ga niet met deze mensen in zee, en waarschuw direct de politie. Vraag altijd vooraf een offerte, en ga na of je met een officieel bedrijf hebt te maken. Dat is heel eenvoudig op te vragen bij de Kamer van Koophandel.

Heb je zelf dakreiniging oplichters gezien of meegemaakt? Deel dan hier onder je ervaring, zodat we elkaar kunnen behoeden!

Recente reacties:
datum:
reactie:
Blij dat ik op tijd dit bericht las. Waarschuwing voor iedereen.
51star1star1star1star1star
2018-07-16T14:25:14+00:00

5 Comments

 1. Theo 01-08-2017 at 16:59 - Reply

  Vandaag in Zoetermeer: 2 busjes (volgens mij inderdaad ENgelsen of Ieren) met een man of 5. Bij de buren waren ze al bezig en omdat ze er toch al waren wilden ze bij ons verder gaan. Erg intimiderende mannen. Toen ik aangaf even te willen nadenken begonnen ze te pushen dat ze er vandaag voor het laatst zouden zijn, dus dat ik snel moest beslissen. Toch maar even Google geraadpleegd en wat blijk: het komt erg vaak voor. Blij dat ik niet met ze in zee ben gegaan!

 2. Nelleke 07-08-2017 at 15:47 - Reply

  Zojuist ‘2 heren’ aan de deur weg gestuurd. Vaag verhaal in half engels en half pools, en het kwam er op neer dat we snel moesten beslissen of we ons huis zouden laten schoonspuiten. Aanbod gold alleen vandaag. De oplichterij droop er vanaf.

 3. Mevr. Pijnaker 17-08-2017 at 12:37 - Reply

  Zojuist een Engelsman weggestuurd , die al bij de buren bezig zou zijn om de schoorsteen te reinigen. Bij mij was ook een en ander te zien of ze dat ook konden opruimen.
  Heb nee gezegd. Kwam inderdaad ook met een busje met Engels kenteken.
  In Heerhugowaard.

 4. Lies 03-11-2017 at 18:54 - Reply

  Amsterdam Noord, 2 weken geleden: kwam een Schotse man. Waren bezig bij de overburen met schoonspuiten van de muren, ons huis kon ook meegenomen worden. Wilde geen adres van het bedrijf doorgeven. Adres staat op de offerte die we gaan tekenen zei hij. Kwam met een papier, waar echter geen adres stond, en heb ik bedankt.
  Ik moest ook snel beslissen, want ze waren alleen die dag nog, de offerte gold alleen die dag. Terwijl het al bijna 12.00 uur was, zouden ze die dag het hele huis doen en met extra 300 euro ook de hele vloer van de tuin schoonspuiten en ook daar coating aanbrengen. Een heel werk, maar dat zouden ze wel afkrijgen diezelfde dag??

 5. K.g.f 08-03-2018 at 16:50 - Reply

  De firma Coattec uit Koch in Duitsland is ook een bedrijf wat agressieve verkoop doet.Ze komen aan de deur bij mijn schoonouders en leggen uit dat het dan nodig schoongemaakt moet worden en daarna moet worden gecoat. Opdrachtbon word opgemaakt in het Duits en of ze willen tekenen. Het bedrag was 1800.euro en kan contant worden betaald als klus klaar is. Ik heb ze maar even aan huis laten komen bij mijn schoonouders en duidelijk gemaakt dat dit niet gaat gebeuren.
  Had informatie bij politie gevraagd en die kennen dit bedrijf en boden aan bij calamiteiten met dit bedrijf wel even te komen helpen als ze moeilijk doen. Alles ongedaan gemaakt en te kennen gegeven dat ze daar weg moeten blijven en politie kon weg blijven gelukkig. Mensen LET OP dit bedrijf is een malafide bedrijven doe er geen zaken mee. U bent gewaarschuwd

Leave A Comment