Gevel voegen: hoe het werkt

Gevel voegen voor gezonde gevels

Bij het voegen van je gevel wordt het voegwerk geheel of gedeeltelijk vervangen. De aanleiding is vaak versleten voegwerk. 

Bij het voegen van gevels of gevelrenovatie denken mensen vaak aan oude en monumentale panden. Maar ook bij relatief jonge panden wordt vaak het voegwerk vervangen. In de jaren 60 tot 90 van de vorige eeuw zijn er veel panden gebouwd waarvan het voegwerk matig tot slecht was. Vaak gaat het hierbij om borstelvoegwerk dat te droog is aangebracht en dat tijdens het voegen niet goed genoeg is aangedrukt.

In veel gevallen wordt het voegen van je gevel gecombineerd uitgevoerd met gevelreiniging en impregneren.

Hoe het werkt

Informatie over gevel voegen in 3 stappen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je gevel.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het formulier.

offerte gevelreiniging3. Informatie

Ontvang jouw info!

Gevel voegen: hoe het werkt

Bij het voegen van een gevel wordt eerst het bestaande voegwerk verwijderd. Daarna wordt er nieuw voegwerk aangebracht. 

Het verwijderen van het bestaande voegwerk kan door het uitslijpen of uithakken van het voegwerk.  Hard voegwerk moet je meestal uitslijpen terwijl zachter voegwerk vaak kan worden uitgehakt. Uithakken gaat sneller en is dus voordeliger dan uitslijpen.

Voor het nieuwe voegwerk is een borstelvoeg de populairste keuze. Dit is ook de voordeligste variant, omdat je die het meeste aantal vierkante meter van op een dag kunt doen. Daarnaast kun je kiezen voor een doorgestreken voeg (deze wordt extra aangedrukt en is gladder) of een knipvoeg. Knipvoegen is erg arbeidsintensief en wordt in de praktijk bijna nooit meer toegepast.

Let op: het voegen van een gevel wordt meestal gecombineerd uitgevoerd met gevelreiniging en het impregneren van de gevel.

Gevelrenovatie-voegen

Gevel voegen in 3 stappen:

Stap 1

Het oude voegwerk wordt uit de gevels gehakt.

Stap 2

De gevels worden opnieuw ingevoegd.

Stap 3

De gevel kan er weer jaren tegen aan.

Info aanvragen

Nieuws

By Jan Marc wordt nieuwe naam van McGregor Hengelo

19 februari , 2018|0 Comments

De McGregor Store aan de Nieuwstraat krijgt een andere naam. Dat hebben we een tijdje geleden al gemeld. En het is nu bekend hoe de nieuwe naam gaat luiden. Vanaf de tweede week van maart staat er 'By Jan Marc' op de gevel. Het modemerk McGregor is in september failliet gegaan.

EDGE Technologies kondigt eerste gebouw aan in Amsterdam

19 februari , 2018|0 Comments

Het oude natuursteen dient nu bijvoorbeeld als vloer op de begane grond en het bovenste deel van EDGE Olympic is gebouwd met behulp van een demontabele houten constructie en een gecertificeerde Cradle-to-Cradle-gevel. Het is de ambitie om van EDGE Olympic nog in 2018 een energieneutraal ...

Leverancier aan het woord: “Shaping the Future”

19 februari , 2018|0 Comments

De toekomst van het bouwen is aan het veranderen. Per 1 januari 2020 wordt de EPC (EnergiePrestatieCoëfficiënt) vervangen door BENG (Bijna EnergieNeutraal Gebouw). Onder BENG kan men niet meer compenseren, maar moet afzonderlijk worden voldaan aan de drie BENG-indicatoren ...

Voorbeelden

Gerelateerd:

  • gevel voegen prijs per m2
  • soorten voegen
  • voegen buitenmuur herstellen
  • voegen vernieuwen buitenmuur
  • knipvoeg prijs per m2
  • buitenmuur vervangen