Gevel voegen: hoe het werkt

Gevel voegen voor gezonde gevels

Bij het voegen van je gevel wordt het voegwerk geheel of gedeeltelijk vervangen. De aanleiding is vaak versleten voegwerk. 

Bij het voegen van gevels of gevelrenovatie denken mensen vaak aan oude en monumentale panden. Maar ook bij relatief jonge panden wordt vaak het voegwerk vervangen. In de jaren 60 tot 90 van de vorige eeuw zijn er veel panden gebouwd waarvan het voegwerk matig tot slecht was. Vaak gaat het hierbij om borstelvoegwerk dat te droog is aangebracht en dat tijdens het voegen niet goed genoeg is aangedrukt.

In veel gevallen wordt het voegen van je gevel gecombineerd uitgevoerd met gevelreiniging en impregneren.

Hoe het werkt

Informatie over gevel voegen in 3 stappen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je gevel.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het formulier.

offerte gevelreiniging3. Informatie

Ontvang jouw info!

Gevel voegen: hoe het werkt

Bij het voegen van een gevel wordt eerst het bestaande voegwerk verwijderd. Daarna wordt er nieuw voegwerk aangebracht. 

Het verwijderen van het bestaande voegwerk kan door het uitslijpen of uithakken van het voegwerk.  Hard voegwerk moet je meestal uitslijpen terwijl zachter voegwerk vaak kan worden uitgehakt. Uithakken gaat sneller en is dus voordeliger dan uitslijpen.

Voor het nieuwe voegwerk is een borstelvoeg de populairste keuze. Dit is ook de voordeligste variant, omdat je die het meeste aantal vierkante meter van op een dag kunt doen. Daarnaast kun je kiezen voor een doorgestreken voeg (deze wordt extra aangedrukt en is gladder) of een knipvoeg. Knipvoegen is erg arbeidsintensief en wordt in de praktijk bijna nooit meer toegepast.

Let op: het voegen van een gevel wordt meestal gecombineerd uitgevoerd met gevelreiniging en het impregneren van de gevel.

Gevelrenovatie-voegen

Gevel voegen in 3 stappen:

Stap 1

Het oude voegwerk wordt uit de gevels gehakt.

Stap 2

De gevels worden opnieuw ingevoegd.

Stap 3

De gevel kan er weer jaren tegen aan.

Info aanvragen

Nieuws

De gevel van De Klinker in Winschoten heeft weer nul gaatjes

10 december , 2017|0 Comments

Burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt lijmde maandag de laatste steen aan de gevel van het cultuurhuis. De Klinker werd geteisterd door vallende gevelstenen. Daarmee werden de herstelwerkzaamheden van de gevel afgerond. De afgelopen twee maanden werd door medewerkers ...

Burgemeester Pieter Smit lijmt laatste steen aan gevel cultuurhuis De Klinker

10 december , 2017|0 Comments

WINSCHOTEN – De Klinker in Winschoten ziet er weer netjes uit. Burgemeester Pieter Smit van gemeente Oldambt lijmde vandaag, maandag, de laatste steen aan de gevel van het cultuurhuis. Voor Rottinghuis Aannemingsbedrijf b.v. vormt deze handeling de afronding van de herstelwerkzaamheden ...

Vanavond zijn de gevels van oude huizen in Dordrecht op Radio 5

10 december , 2017|0 Comments

Dat de gevels van oude huizen in Dordrecht prachtig zijn, hoeven we je niet te vertellen. Maar nu gaat de rest van Nederland er ook van horen en wel in het radioprogramma Thuis op 5 bij Radio 5. Thuis op 5 is een programma dat dagelijks wordt uitgezonden van 22.00 tot 00.00 uur op, juist ja, Radio 5.

Voorbeelden

Gerelateerd:

  • gevel voegen prijs per m2
  • soorten voegen
  • voegen buitenmuur herstellen
  • voegen vernieuwen buitenmuur
  • knipvoeg prijs per m2
  • buitenmuur vervangen