Gevel voegen: hoe het werkt

Gevel voegen voor gezonde gevels

Bij het voegen van je gevel wordt het voegwerk geheel of gedeeltelijk vervangen. De aanleiding is vaak versleten voegwerk. 

Bij het voegen van gevels of gevelrenovatie denken mensen vaak aan oude en monumentale panden. Maar ook bij relatief jonge panden wordt vaak het voegwerk vervangen. In de jaren 60 tot 90 van de vorige eeuw zijn er veel panden gebouwd waarvan het voegwerk matig tot slecht was. Vaak gaat het hierbij om borstelvoegwerk dat te droog is aangebracht en dat tijdens het voegen niet goed genoeg is aangedrukt.

In veel gevallen wordt het voegen van je gevel gecombineerd uitgevoerd met gevelreiniging en impregneren.

Hoe het werkt

Informatie over gevel voegen in 3 stappen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je gevel.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het formulier.

offerte gevelreiniging3. Informatie

Ontvang jouw info!

Gevel voegen: hoe het werkt

Bij het voegen van een gevel wordt eerst het bestaande voegwerk verwijderd. Daarna wordt er nieuw voegwerk aangebracht. 

Het verwijderen van het bestaande voegwerk kan door het uitslijpen of uithakken van het voegwerk.  Hard voegwerk moet je meestal uitslijpen terwijl zachter voegwerk vaak kan worden uitgehakt. Uithakken gaat sneller en is dus voordeliger dan uitslijpen.

Voor het nieuwe voegwerk is een borstelvoeg de populairste keuze. Dit is ook de voordeligste variant, omdat je die het meeste aantal vierkante meter van op een dag kunt doen. Daarnaast kun je kiezen voor een doorgestreken voeg (deze wordt extra aangedrukt en is gladder) of een knipvoeg. Knipvoegen is erg arbeidsintensief en wordt in de praktijk bijna nooit meer toegepast.

Let op: het voegen van een gevel wordt meestal gecombineerd uitgevoerd met gevelreiniging en het impregneren van de gevel.

Gevelrenovatie-voegen

Gevel voegen in 3 stappen:

Stap 1

Het oude voegwerk wordt uit de gevels gehakt.

Stap 2

De gevels worden opnieuw ingevoegd.

Stap 3

De gevel kan er weer jaren tegen aan.

Info aanvragen

Nieuws

UNA vindt kwartier voetballen genoeg

21 april , 2018|0 Comments

Lange tijd gebeurde er niet veel op Sportpark Zeelst. Teun Sebregts trof de lat; Mart v.d. Gevel en Rob van Boekel zagen hun schoten door keeper Paul van der Helm onschadelijk gemaakt worden. Aan Haagse zijde nam Mike de Geer een vrije trap, die door Robin van Iersel uit zijn doel werd geranseld ...

Brokken beton vallen van gevel Kattensingel

21 april , 2018|0 Comments

Bij een pand aan de Kattensingel is zaterdagavond rond 23u00 op diverse plekken beton van de gevel losgekomen en naar beneden gevallen. De gealarmeerde brandweer stelde met een ladderwagen een onderzoek in en heeft overige loszittende stukken beton verwijderd. Brandweer rukt uit voor ...

Nieuwe kunststof gevel voor Gerie’s Café Biljart

21 april , 2018|0 Comments

Deze week staat het oudste café van Volendam, Gerie's Café Biljart aan de Rokersgracht, in de bouwsteigers. Door Volendam Steigers is een grote steiger voor de hoofdgevel van het bekende café geplaatst. De gevel van dit pand, dat eigendom is van Evert Tuijp (Fuikie), ondergaat een grondige ...

Voorbeelden

Gerelateerd:

  • gevel voegen prijs per m2
  • soorten voegen
  • voegen buitenmuur herstellen
  • voegen vernieuwen buitenmuur
  • knipvoeg prijs per m2
  • buitenmuur vervangen