Gevelrenovatie: hoe het werkt

Gevelrenovatie ook bij jonge panden

Gevelrenovatie groeit aan populariteit in Nederland. Het vergroot de waarde van je pand en daarnaast zijn gerenoveerde gevels erg mooi.  

Vaak denken mensen aan oude en monumentale panden als je spreekt over gevelrenovatie. Maar ook bij jongere panden worden vaak de gevels gerenoveerd. In de jaren 60 – 80 van de vorige eeuw zijn er veel woningen gebouwd waarvan de kwaliteit (van de gevels) eigenlijk erg matig was. Met name het voegwerk was in die periode vaak slecht. Gelukkig is dat met de juiste technieken prima te herstellen.

Hoe het werkt

Informatie over jouw gevelrenovatie in 3 stappen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je gevel.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het formulier.

offerte gevelreiniging3. Informatie

Ontvang jouw info!

Gevelrenovatie: hoe het werkt

Onder gevelrenovatie vallen alle werkzaamheden waarmee je een gevel weer in een goede conditie krijgt.  

Op de eerste plaats kun je een gevel reinigen. Hiervoor bestaan verschillende technieken, en de juiste techniek voor jouw gevel hangt af van de steensoort en het type vervuiling. Vaak is het voegwerk van een gevel slecht en is het verstandig om dit te laten renoveren. Dat kan door het plaatselijk te herstellen, of door het volledig uithakken en opnieuw voegen van de gevels. Na het reinigen of voegen is het verstandig om je gevels te impregneren. Ze zijn dan beter beschermd tegen weersinvloeden en vervuiling.

Let op: wanneer gevelrenovatie verkeerd wordt toegepast, dan kan dit onherstelbare schade voor je gevels opleveren. Informeer daarom vooraf goed naar de mogelijkheden voor jouw gevel, of vraag hier informatie aan.

Gevelrenovatie-voegen

3 Technieken voor gevelrenovatie:

Gevelreiniging

Het opfrissen van je gevels.
Meer weten over gevelreiniging >

Voegen

Het herstellen of vervangen van je voegwerk.
Meer over gevel voegen >

Impregneren

Het beschermen van je gevels.
Meer weten over impregneren >

Info aanvragen

Veel voorkomende gevels bij gevelrenovatie

Gevelrenovatie wordt bij diverse soorten gevels uitgevoerd. Niet alleen bij oude gevels, maar juist ook bij jonge gevels wordt een combinatie uitgevoerd van gevelreiniging, gevel voegen en gevel impregneren. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende problemen bij gevels:

Nieuws

Auto torpedeert motorrijder op gevel

21 augustus , 2017|0 Comments

Dinsdagochtend is in Molenbeek een zware botsing gebeurd tussen een personenwagen en een motor. Omstreeks 7.10 uur kwam een motorrijder uit ...

Verf afbranden zet deel gevel in de brand Rondweg Krimpen aan den IJssel

21 augustus , 2017|0 Comments

De bewoner was verf aan het afbranden toen de gevel in brand vloog. De brandweer heeft opgeschaald naar middel brand maar had de brand snel ...

Zaterdag Tropical Night Uithoorn

21 augustus , 2017|0 Comments

Vijf horecazaken doen hier weer aan mee, te weten café de Herbergh 1883, café Bonaire, River café, Café de Gevel, en café Drinken & Zo. Nieuw dit ...

Voorbeelden

Gerelateerd:

  • gevelrenovatie prijzen
  • kosten gevelrenovatie m2
  • gevelrenovatie amsterdam
  • gevelrenovatie westland