Mineraalwassen van je gevel

Mineraalwassen van je gevel

Mineraalwassen is een mooie oplossing wanneer andere reinigingstechnieken niet voldoende zijn om je gevel schoon te krijgen.

Wanneer heet water onder hoge druk (stoomcleanen) of met een reinigingsmiddel er aan toegevoegd (powercleanen) niet voldoende zijn om je gevel te reinigen, dan is mineraalwassen vaak een goed alternatief. Bij mineraalwassen gebruik je een mineraal (zoals olivinezand of kalk) om de vervuiling van je gevel af te poetsen. Voordeel hierbij is dat je hierbij werkt met natuurlijke producten en dat het dus minder belastend is voor het milieu.

Hoe het werkt

Info over het mineraalwassen van je gevel in 3 stappen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je gevel.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het formulier.

offerte gevelreiniging3. Informatie

Ontvang jouw info!

Mineraalwassen: hoe het werkt

Het principe van powercleanen is dat je de vervuiling met behulp van een mineraal van de gevel afpoetst. 

Bij mineraalwassen blaas je onder lage luchtdruk een mengsel van water met een mineraal (vaak olivinezand of kalk) tegen de gevel aan. Het toegevoegde water in combinatie met de lage druk zorgen ervoor dat de impact voor de gevel minimaal is. Hierdoor kun je intensief reinigen zonder dat je de ondergrond beschadigd. Deze methode kun je prima toepassen bij monumentale panden of gevels met een zachte of poreuse ondergrond.

Let op: na het reinigen van je gevel is het verstandig om die te impregneren. Je beschermt de gevel dan tegen vocht en vervuiling. Het resultaat is een gevel die veel langer mooi blijft.

mineraalwassen gevel stralen

Mineraalwassen van je gevel in 3 stappen:

stralen van gevel

Stap 1

Een zacht mineraal wordt in water opgelost.

gevelrenovatie stralen

Stap 2

Door het mengsel van water met mineralen verdwijnt de vervuiling van de gevel.

gevel renoveren

Stap 3

Na het reinigen is de gevel weer als nieuw!

Tip: laat na het reinigen je gevels ook impregneren. Hierdoor blijft de gevel langer schoon, en is deze beschermd tegen vochtdoorslag en vorstschade.

Info aanvragen

Nieuws

Unieke stadsboerderij blijkt meer dan vier eeuwen oud

21 maart , 2018|0 Comments

De typische bouw, met de rode gevel die wat naar voren helt. Eigenaar Joep Koldeweij heeft het gemeentelijk monumentale pand samen met zijn vrouw Marietje Koldeweij in 1986 gekocht. Dol als ze samen waren op oudheden en geschiedenis, hebben ze geprobeerd het pand op Nieuwstraat 8 te ...

De Geveltoerist #57: Leidsche Auto Garage LATO (Booij)

21 maart , 2018|0 Comments

De gevel van Booij is er niet een die je zomaar voorbij rijdt. Veel lezers ... Duidelijk is te zien dat de gevel en het bovenstuk eigenlijk niet bij elkaar passen. De marmeren gevel hoorde oorspronkelijk bij garage LATO (Luxe Auto Taxi Onderneming) die aan de Steenstraat 53-55 in Leiden was gevestigd.

Decoratieve gevels met dunne filmzonnecellen wekken energie op

21 maart , 2018|0 Comments

De gevel vormt steeds meer een alternatief voor het plaatsen van zonnepanelen, bijvoorbeeld als je niet voldoende dakoppervlakte hebt. Op de TU Eindhoven wordt nu onderzoek gedaan naar gekleurde PV-gevels. De uitkomst van het onderzoek kan leiden tot een flinke opkomst van de gevel als ...

Voorbeelden

Gerelateerd

  • chemisch reinigen gevel
  • gevel schoonmaken met zoutzuur
  • gevel stralen
  • gevel zandstralen