Mineraalwassen van je gevel

Mineraalwassen van je gevel

Mineraalwassen is een mooie oplossing wanneer andere reinigingstechnieken niet voldoende zijn om je gevel schoon te krijgen.

Wanneer heet water onder hoge druk (stoomcleanen) of met een reinigingsmiddel er aan toegevoegd (powercleanen) niet voldoende zijn om je gevel te reinigen, dan is mineraalwassen vaak een goed alternatief. Bij mineraalwassen gebruik je een mineraal (zoals olivinezand of kalk) om de vervuiling van je gevel af te poetsen. Voordeel hierbij is dat je hierbij werkt met natuurlijke producten en dat het dus minder belastend is voor het milieu.

Hoe het werkt

Info over het mineraalwassen van je gevel in 3 stappen:

foto van je gevel
1. Foto’s

Maak één of meerdere foto’s van je gevel.

bijlagen gevelreiniging2. Uploaden

Verstuur je gegevens samen met je foto’s naar ons toe via het formulier.

offerte gevelreiniging3. Informatie

Ontvang jouw info!

Mineraalwassen: hoe het werkt

Het principe van powercleanen is dat je de vervuiling met behulp van een mineraal van de gevel afpoetst. 

Bij mineraalwassen blaas je onder lage luchtdruk een mengsel van water met een mineraal (vaak olivinezand of kalk) tegen de gevel aan. Het toegevoegde water in combinatie met de lage druk zorgen ervoor dat de impact voor de gevel minimaal is. Hierdoor kun je intensief reinigen zonder dat je de ondergrond beschadigd. Deze methode kun je prima toepassen bij monumentale panden of gevels met een zachte of poreuse ondergrond.

Let op: na het reinigen van je gevel is het verstandig om die te impregneren. Je beschermt de gevel dan tegen vocht en vervuiling. Het resultaat is een gevel die veel langer mooi blijft.

mineraalwassen gevel stralen

Mineraalwassen van je gevel in 3 stappen:

stralen van gevel

Stap 1

Een zacht mineraal wordt in water opgelost.

gevelrenovatie stralen

Stap 2

Door het mengsel van water met mineralen verdwijnt de vervuiling van de gevel.

gevel renoveren

Stap 3

Na het reinigen is de gevel weer als nieuw!

Tip: laat na het reinigen je gevels ook impregneren. Hierdoor blijft de gevel langer schoon, en is deze beschermd tegen vochtdoorslag en vorstschade.

Info aanvragen

Nieuws

De gevel van De Klinker in Winschoten heeft weer nul gaatjes

10 december , 2017|0 Comments

Burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt lijmde maandag de laatste steen aan de gevel van het cultuurhuis. De Klinker werd geteisterd door vallende gevelstenen. Daarmee werden de herstelwerkzaamheden van de gevel afgerond. De afgelopen twee maanden werd door medewerkers ...

Burgemeester Pieter Smit lijmt laatste steen aan gevel cultuurhuis De Klinker

10 december , 2017|0 Comments

WINSCHOTEN – De Klinker in Winschoten ziet er weer netjes uit. Burgemeester Pieter Smit van gemeente Oldambt lijmde vandaag, maandag, de laatste steen aan de gevel van het cultuurhuis. Voor Rottinghuis Aannemingsbedrijf b.v. vormt deze handeling de afronding van de herstelwerkzaamheden ...

Vanavond zijn de gevels van oude huizen in Dordrecht op Radio 5

10 december , 2017|0 Comments

Dat de gevels van oude huizen in Dordrecht prachtig zijn, hoeven we je niet te vertellen. Maar nu gaat de rest van Nederland er ook van horen en wel in het radioprogramma Thuis op 5 bij Radio 5. Thuis op 5 is een programma dat dagelijks wordt uitgezonden van 22.00 tot 00.00 uur op, juist ja, Radio 5.

Voorbeelden

Gerelateerd

  • chemisch reinigen gevel
  • gevel schoonmaken met zoutzuur
  • gevel stralen
  • gevel zandstralen